Daar is darem min dinge so lekker soos ʼn gemmerkoekie wat in ʼn koppie rooibostee gedoop is.
Die deeg kan vooraf aangemaak word en moet verkieslik ʼn paar ure of oornag staan voordat dit uitgerol word.
Bestanddele:
- sout
- 1,5 kg (2,6 l) bruismeel
- 15 ml kremetart
- 15 ml gemengde speserye
- 30 g (90 ml) gemaalde gemmer
- 1 kg (1 175 ml) bruinsuiker
- 500 g (560 ml) sagte botter
- 500 g (360 ml) gouestroop
- 6 groot eiers
- 15 ml koeksoda, opgelos in 125 ml melk
Metode:
- Voorverhit die oond tot 200 °C met die oondrak in die middel.
- Sif die eerste vyf bestanddele saam.
- Voeg die suiker by en meng goed.
- Klits die botter, stroop en eiers saam.
- Voeg die koeksoda opgelos in melk by die stroopmengsel en meng goed.
- Meng nou die stroop- en-meelmengsel goed saam.
- Laat staan die mengsel verkieslik oornag – bedek met botterpapier of plastiek.
- Maak balletjies met ʼn balletjiemaker (50 c-grootte) en plaas op gesmeerde bakplate ongeveer 10 cm uitmekaar.
NB: Bak 1 plaat op ʼn slag in die middel van die oond en draai die oond af na 180 °C sodra jy die plaat insteek. Bak vir ongeveer 15-17 minute.
Bron: 101 Kleinkoekies
Uitgewer: Lapa
My Ma het altyd die koekies ge bak en aan die tuis nywerheid gesmous
jul MM het my nou baie jare laat terug dink
dankie gaan hom nou self probeer
N.S as hy warm uit die oond uit kom met vlae bo oor is net so lekker
Hoeveel sout?
50cm grootte balletjies dit is vreeslik groot. Moet seker baie kleiner wees
Dagsê Chris du Preez
Dankie vir jou valkoog. Ons vra om verskoning vir die oorsig, die balletjies moet so groot soos ‘n 50c wees. Die berig is reeds gewysig.
Groetnis
Tania
nms Maroela Media
Stap 1 = voorverhit die oond. Meng dan als en laat staan oornag. My krag rekening sal dan darem mooi lyk. Ha ha – groete.