Bederf jouself ná ’n lang Maandag met dié heerlike en maklike kolwyntjies!
Lewer 48 klein happies of 24 kolwyntjies
Bestanddele
Kolwyntjies
- 125 ml kakao
- 180 ml kookwater
- 500 ml koekmeel
- 15 ml bakpoeier
- 2 ml sout
- 4 eiers, geskei
- 125 ml olie
- 5 ml vanieljegeursel
- 375 ml suiker
Versiersel
- 200 g ongesoute botter
- 360 g Nutella
- 680 g versiersuiker
- knippie sout
- 5 ml vanieljegeursel
- 90-120 ml melk
- ekstra Nutella vir vulsel
Metode
Kolwyntjies
- Voorverhit die oond tot 180 °C en spuit ʼn minimuffinpan met kleefwerende kossproei.
- Laat die kakao in die kookwater oplos.
- Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam en hou eenkant.
- Plaas die eiergele, olie, kakao-oplossing en vanieljegeursel in die mengbak van ʼn staanmenger en meng goed saam.
- Voeg die suiker by en dan die gesifte droë bestanddele. Meng weer goed.
- Klits die eierwitte in ʼn aparte bak tot stywe punte vorm en vou by die mengsel in met ʼn metaallepel.
- Vul die muffinholtes driekwart met die beslag en bak vir 15 minute tot gaar. Laat afkoel.
Versiersel
- Plaas die botter en Nutella in die mengbak van ʼn staanmenger en meng vir ongeveer 5 minute tot glad.
- Voeg die versiersuiker bietjie vir bietjie by terwyl die menger loop.
- Voeg die sout, vanieljegeursel en 3 eetlepels room of melk by en meng by lae spoed.
- Voeg nog 3-5 eetlepels room of melk by indien nodig.
- Klits vir ongeveer 3 minute by hoë spoed tot die versiersel glad en donsig is en skep die versiersel in ʼn spuitsak.
- Druk ʼn holtetjie in elke kolwyntjie en vul elk met 2,5 ml Nutella.
- Spuit versiersel op elke kolwyntjie en rond af met neute of neutsjokolade-stukkies.
Bron: Corli se Kombuis
Uitgewer: Human & rousseau
Dit lyk ongelooflik lekker!