Mev. Rika Ferreira van Oudtshoorn het dié resep ingestuur. Sit dit voor met botter en gouestroop.
Lewer sowat 24 vetkoeke
Bestanddele:
Gismengsel
- 7 ml kitsgis
- 125 ml sterk lou water
- 15 ml suiker
Vetkoek
- 500 g (4 x 250 ml gesifte) koekmeelblom
- 1 ml sout
- 7 ml bakpoeier
- 100 g (125 ml) suiker of na smaak
- sowat 300 ml lou water
- sonneblomolie
Metode:
Gismengsel
- Meng die gis, water en suiker.
- Laat die mengsel 15 minute lank in ’n warm plek om te rys.
Vetkoek
- Sif die koekmeelblom, sout, bakpoeier en suiker saam.
- Voeg die gismengsel by en maak dit met die water aan tot ’n slap deeg.
- Bedek en laat 1 uur lank in ’n warm plek rys.
- Skep lepels vol in ’n kastrol met diep, warm olie. Bak tot goudbruin aan die een kant (met die kastroldeksel op, want dis glo die geheim, sê Jane).
- Draai die vetkoek om, sit die kastroldeksel op en bak aan die ander kant tot goudbruin. Dreineer op kombuispapier.
Bron: Huisgenoot Wenresepte 1
Uitgewer: Human & Rousseau
Magtig, my mond water al klaar by voorbaat net by die lees van die resep. Kan iemand laat weet of vetkoek ‘n ding eie aan Suid-Afrika is of het ons dit iewers gaan leen. Ek dink dat ons Duitse vriende iets soortgelyk het.