Dié tert sal jou gaste na hul asems laat snak.
Lewer 12 porsies
Bestanddele
KORS
- 1 k (250 ml) koekmeel
- 5 ml bakpoeier
- knypie sout
- 125 ml suiker
- ½ k (125 ml) Clover Mooirivier-botter
- 2 eiers, geklits
VULSEL
- 1 e (15 ml) gelatien
- 25 ml koue water
- 40 ml kookwater
- 2 x 250 g mascarpone
- 225 ml Cloverkondensmelk
- 100 ml suurlemoensap
- 1 k (250 ml) Clover Classicvla
BOLAAG
- 250 ml Clover-room, geklop
- ¼ k (60 ml) pekanneute, gekap
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
KORS
- Sif die droë bestanddele saam, voeg suiker by en vryf die botter met jou vingers in.
- Voeg die eiers by en meng om ’n sagte deeg te vorm. Verkoel vir 15 minute.
- Verdeel die deeg in agt dele. Plaas bakpapier in koekpanne van 22 cm. Rol elke stuk deeg dun uit en druk vas in die koekpanne. Bak vir 10 tot 12 minute tot goudbruin.
VULSEL
- Laat die gelatien versag in koue water vir 5 minute. Los op in die kookwater en laat afkoel.
- Meng die mascarpone en kondensmelk saam en vou die gelatien by die mengsel in. Verdeel die mengsel in twee dele. Voeg die suurlemoensap by die een helfte en die vla by die ander helfte. Laat dit in die yskas rus vir sowat 20 minute.
AFRONDING
- Om die koek aanmekaar te sit, smeer die suurlemoen-en die vlamengsel om die beurt op die koekrondings, sodat die suurlemoenvulsel die bolaag vorm. Bedien met geklopte room en gekapte pekanneute.
Bron: Teepartytjie
Uitgewer: Lapa
kan julle asseblief kyk een koppie meel vir 8 lae?
die resep meld ook niks van die halwe koppie melk in die metode van die kors nie
ag jammer my fout. sien nou dis halwe koppie botter en nie melk nie.
Het ek dan 8 koekpanne nodig om die agt lagies te bak, of verstaan ek dit verkeerd?