Bestanddele:
4 k “nuttywheat”
2 botteltjies (gewone) jogurt
30 ml bruin suiker (2½ e)
10 ml koeksoda (2 t)
30 ml olie (2½ e)
½ t sout
Metode:
1. Meng alles en gooi in ‘n pannetjie.
2. Bak in matige oond ± 180°C vir 35 minute.
3. Gooi handvol sonneblomsaad bo-op voor bak (opsioneel).
Resep: Brenda Vlotman
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636
Ek het hierdie broodjie al in 1979 geskep en gebak…
Hoeveel milliliter is een botteltjie joghurt vir die resep?
Ja, hoe bedoel hul “botteltjie” ek ken net die wat plastiekhourtjies/bakkies kom en party is bietjie groter as ander. Watter grootte bakkie joghurt gebruik jul – help asb!!
Dagsê Sollie en Sanet
Die grootte van die houertjie word ongelukkig nie in die resep aangedui nie. Ek vermoed hulle verwys na die 175 g-grootte. Ek vermoed wanneer mens die broodjie aanmaak sal jy wel sien of jy meer of minder moet gebruik.
Hoop julle eet lekker!
Groetnis
Suné
nms Maroela Media
In my jongdae het ons jogurt gekry in botteltjies-ongeveer125 ml