Soorte resepte:

[Resep] Kerskoekies

Foto: Verskaf

Kerskoekies. Foto: Idees Geskenke 2

ʼn Blik vol van dié tradisionele Switserse speserykoekies is die ideale Kersgeskenk.

Haselnuss-Lebkuchen

  • Lewer: omtrent 40
  • Bereidingstyd: 1 uur, plus yskastyd
  • Baktyd: 10 minute
  • Oondtemperatuur: 175 °C

Bestanddele:

  • 180 g (125 ml) heuning
  • 180 g (125 ml) melasse
  • 110 g (190 ml) sagte bruinsuiker
  • 1 groot eier, liggies geklits
  • 15 ml lemoensap
  • 15 ml gerasperde lemoenskil
  • 380 g (690 ml) koekmeel
  • 2,5 ml koeksoda
  • 5 ml elk fyn kaneel, naeltjies,
  • wonderpeper en neutmuskaat
  • 50 g (120 ml) fyngekapte haselneute
  • gesmelte donkersjokolade of glaseersel vir versiering
  • silwer balletjies of wafel-sneeuvlokkies vir versiering

Metode:

  1. Voeg die heuning en melasse saam in ’n kastrol en verhit dit tot kookpunt. Haal dit van die plaat af en roer die bruinsuiker, eier, lemoensap en -skil by.
  2. Meng die meel, koeksoda en speserye saam in ’n bak. Roer die neute by en voeg dan die heuningmengsel by. Meng dit goed. Bedek die deeg en laat oornag in die yskas staan.
  3. Werk met ’n klein stukkie deeg op ’n slag. Rol dit uit op ’n oppervlak waaroor jy liggies meel gestrooi het. Sny vorms daaruit. Pak dit op ’n gevoerde bakplaat en bak dit vir 10-12 minute in die verhitte oond.
  4. Haal die koekies uit die oond en laat afkoel. Drup gesmelte sjokolade oor, doop dit daarin of versier dit met glaseersel-patrone. Rond dit met silwer balletjies of
  5. wafel-sneeuvlokkies af en bêre in ’n lugdigte houer.

Mailänderli

  • Lewer: omtrent 30
  • Bereidingstyd: 45 minute, plus yskastyd
  • Baktyd: 10 minute
  • Oondtemperatuur: 190 °C

Bestanddele:

  • 250 g (270 ml) botter
  • 225 g (265 ml) suiker
  • 3 groot eiers
  • knippie sout
  • gerasperde skil en sap van 1 klein suurlemoen
  • 500 g (915 ml) koekmeel, plus ekstra om oor te sif
  • 2 groot eiergele, geklits

Metode:

  1. Klop die botter tot dit glad is. Voeg die suiker, eiers en ʼn knippie sout by en klits dit goed.
  2. Voeg die gerasperde skil en sap van die suurlemoen by.
  3. Voeg die meel by en knie tot ’n sagte deeg. Bedek die deeg en laat dit vir twee uur in die yskas staan.
  4. Plaas die deeg op ’n oppervlak waaroor jy liggies meel gestrooi het en rol dit tot 5 mm dik uit. Sny vorms daaruit. Pak die koekies op gesmeerde en gevoerde bakplate en laat dit vir 15 minute eenkant staan.
  5.  Verf eiergeel oor elke koekie en bak dit vir 10 minute in die verhitte oond. Laat dit heeltemal afkoel en bêre in ’n lugdigte houer.

Bron: Idees Geskenke 2
Uitgewer: NB-Uitgewers

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Soetgoed

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae