Soorte resepte:

Resep: Klapper-en-sjokolade-meringuetertjies

Klapper-en-sjokolade-meringuetertjies (Foto: Lapa-uitgewers)

Dié tertjies is perfek vir teetyd!

Lewer ongeveer 36 tertjies

Bestanddele:

KORS

  • 625 ml (2 ½ k) klapper
  • 187 ml (¾ k) strooisuiker
  • 125 ml (½ k) koekmeel
  • 2 ekstragroot eiers, geklits

VULSEL

  • 400 g (2 x 200 g-pakke) donkersjokolade
  • 155 ml (½ k + 2 e) dubbeldik room
  • 4 ekstragroot eiergele

MERINGUELAAG

  • 4 ekstragroot eierwitte
  • 250 ml (1 k) strooisuiker

Metode:

KORS

  1. Stel oond op 180 °C.
  2. Meng klapper, suiker en meel. Roer eiers goed by.
  3. Druk ongeveer 15 ml (1 e) van klappermengsel op bodem en kante van gesmeerde klein muffinpannetjies vas.
  4. Bak vir 8 tot 10 minute. Gebruik mes om bietjie van kante los te maak, maar laat in pan afkoel.

VULSEL

  1. Smelt sjokolade en room in dubbelkoker of in mikrogolfoond teen 70% krag en roer tot glad.
  2. Klits eiergele en roer by effens afgekoelde sjokolade. Skep vormpies driekwart vol vulsel.
  3. Plaas in yskas vir 1 uur of tot gestol.

MERINGUELAAG

  1. Verhit oond tot 220 °C. Klits eierwitte styf. Voeg suiker by en klits tot glad.
  2. Skep eierwitte op tertjies en bak vir 8 tot 10 minute.
  3. Laat bietjie in pannetjies afkoel. Skep op afkoelrakkie om heeltemal af te koel.

Bron: Vinnig en maklik. Resepte uit Vrouekeur 3.

Uitgewer: Lapa-uitgewers.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Soetgoed

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae