Soorte resepte:

Resep: Klapper-en-sjokolade-meringuetertjies

Klapper-en-sjokolade-meringuetertjies (Foto: Lapa-uitgewers)

Dié tertjies is perfek vir teetyd!

Lewer ongeveer 36 tertjies

Bestanddele:

KORS

  • 625 ml (2 ½ k) klapper
  • 187 ml (¾ k) strooisuiker
  • 125 ml (½ k) koekmeel
  • 2 ekstragroot eiers, geklits

VULSEL

  • 400 g (2 x 200 g-pakke) donkersjokolade
  • 155 ml (½ k + 2 e) dubbeldik room
  • 4 ekstragroot eiergele

MERINGUELAAG

  • 4 ekstragroot eierwitte
  • 250 ml (1 k) strooisuiker

Metode:

KORS

  1. Stel oond op 180 °C.
  2. Meng klapper, suiker en meel. Roer eiers goed by.
  3. Druk ongeveer 15 ml (1 e) van klappermengsel op bodem en kante van gesmeerde klein muffinpannetjies vas.
  4. Bak vir 8 tot 10 minute. Gebruik mes om bietjie van kante los te maak, maar laat in pan afkoel.

VULSEL

  1. Smelt sjokolade en room in dubbelkoker of in mikrogolfoond teen 70% krag en roer tot glad.
  2. Klits eiergele en roer by effens afgekoelde sjokolade. Skep vormpies driekwart vol vulsel.
  3. Plaas in yskas vir 1 uur of tot gestol.

MERINGUELAAG

  1. Verhit oond tot 220 °C. Klits eierwitte styf. Voeg suiker by en klits tot glad.
  2. Skep eierwitte op tertjies en bak vir 8 tot 10 minute.
  3. Laat bietjie in pannetjies afkoel. Skep op afkoelrakkie om heeltemal af te koel.

Bron: Vinnig en maklik. Resepte uit Vrouekeur 3.

Uitgewer: Lapa-uitgewers.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.