Bestandele:
- 2 k meelblom
- 2 k klapper
- 1 k margarien
- 1 t koeksoda
- knippie sout
- 2 k hawermeel
- 2 k suiker
- 2 e stroop
- 4 e kookwater
Metode:
- Smelt die botter, stroop, koeksoda en kookwater saam in kastrol.
- Meng die meelblom, hawermeel, klapper en suiker en voeg die bottermengsel daarby. Meng goed.
- Neem teelepelsvol, vorm balletjies en sit op ʼn gesmeerde bakplaat.
- Druk effens vas met ʼn vurk en bak vir 15-20 minute by 180⁰C (350⁰F).
Bron:
Resep: Lena Colyn
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636
Hi jammer as ek n dom vraag vra, maar wat is hawermeel? Is dit oats?
Dit is basies oats wat fyngemaal is.
Kyk na die webblad waar jy ander tipes meel soos bv. amandelmeel ook kan maak.
http://www.wikihow.com/Make-Oat-Flour
Ek wens het ek ook deselfde vraag gevra. Ek het “rolled oats” gebruik,.. Die gevolg was nog heerlik. Maar die koekies was soos wat ons in Australie noem “ANZAC biscuits”
Jammer vir my slegte Afrikaans. :-)