Soorte resepte:

Resep: Klapperkoekies

klapperkoekies

Klapperkoekies. Foto: Lekker resepte vir die jonggeslag blog.

Bestandele:

  • 2 k meelblom
  • 2 k klapper
  • 1 k margarien
  • 1 t koeksoda
  • knippie sout
  • 2 k hawermeel
  • 2 k suiker
  • 2 e stroop
  • 4 e kookwater

Metode:

  1. Smelt die botter, stroop, koeksoda en kookwater saam in kastrol.
  2. Meng die meelblom, hawermeel, klapper en suiker en voeg die bottermengsel daarby. Meng goed.
  3. Neem teelepelsvol, vorm balletjies en sit op ʼn gesmeerde bakplaat.
  4. Druk effens vas met ʼn vurk en bak vir 15-20 minute by 180⁰C  (350⁰F).

Bron:

Resep: Lena Colyn
Dié resep is oorspronklik in Knuppeldik aan koningskos gepubliseer
Uitgewer: Knuppeldik Trust
Om die resepteboek, Knuppeldik aan koningskos, te bestel, kontak Carien Liebenberg by 0833199636

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

3 Kommentare

Melissa ·

Hi jammer as ek n dom vraag vra, maar wat is hawermeel? Is dit oats?

Michael ·

Ek wens het ek ook deselfde vraag gevra. Ek het “rolled oats” gebruik,.. Die gevolg was nog heerlik. Maar die koekies was soos wat ons in Australie noem “ANZAC biscuits”
Jammer vir my slegte Afrikaans. :-)

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.