Wenk: Die brood kan ook vir ’n uur by 180 ̊C in die oond gebak word.
(Uit: Proe Pretville, Leana Pool)
Lewer 1 groot brood
Bestanddele:
- 125 ml gesmelte botter
- 500 ml louwarm water
- 8 x 250 ml koekmeel
- 20 g (2 pakkies) kitsgis
- 10 ml sout
- 50 ml fyngekerfde biltong
Metode:
- Meng die gesmelte botter en louwarm water saam.
- Meng al die droë bestanddele en die biltong saam. Voeg die bottermengsel by en knie totdat die deeg glad en elasties is. Laat vir 10 minute rus.
- Smeer ’n groot platboom-gietysterpot en deksel deeglik met botter.
- Knie die deeg af, plaas in die gesmeerde pot en bedek met ’n klam doek. Plaas die deeg op ’n warm plek om tot dubbel in volume te rys.
- Sit die pot op stene in die vuur en pak ’n paar kole bo-op die deksel. Reguleer die hitte deur kort-kort nog kole op die deksel te sit.
- Bak vir ongeveer 1 uur of totdat ’n toetspen skoon uitkom.
Variasie: Vervang die biltong met gerasperde kaas of gebruik die helfte van elk. Vervang die biltong met stukkies gaar spek.
Bron: Lekker en Vinnig – Biltonggeregte
Uitgewer: Lapa
Dankie dat kon inteken op Maroela Media. Dit lyk na n voortreflike App