Lewer 18 koekies
Maak dié stafies en hou dit as ʼn peuselhappie vir wanneer jy ʼn besige dag gaan hê.
Bestanddele
- 250 g (280 ml) botter
- 220 g (250 ml) strooisuiker
- 30 ml heuning
- 225 ml (560 ml) hawermout
- 65 g (180 ml) klapper
- 30 g (250 ml) graanvlokkies, liggies gebreek
- 80 ml gevlokte amandels
- 5 ml gemengde speserye
- 90 g (125 ml) gedroogde appelkose, fyngekap
- 180 g (250 ml) gemengde droëvrugte, fyngekap
Metode
- Voorverhit die oond tot 160 ° Smeer ʼn reghoekige koekpan van 30 x 20 cm liggies met margarien, voer die bodem en die kante met waspapier uit en smeer weer.
- Smelt die botter, suiker en heuning saam oor lae hitte tot die botter gesmelt en die suiker opgelos is. Verwyder van die hitte.
- Meng die res van die bestanddele saam en voeg die gesmelte bottermengsel daarby. Meng deeglik.
- Druk die mengsel stewig in die pan vas. Sny dit met ʼn skerp mes in 18 stafies, maar moenie tot op die bodem deursny nie.
- Bak vir 45 minute en keer dit op ʼn houtbord uit om af te koel. Sny weer op die snymerke deur in stafies wanneer dit afgekoel het.
Bron: 101 Kleinkoekies
Uitgewer: Lapa
Wil net seker maak:- die hawermout lees 225ml (560ml) – nou watter een is gram? Die 225?