Kinderpartytjie: Daar onder in die vlei
Benodigdhede:
12 kolwyntjies (resep volg onderaan)
625 ml liggroen botterversiersel (resep volg onderaan)
12 groen koepelvormige jellielekkers
24 klein ronde wit lekkertjies
24 klein groen lekkertjies of koekversierballetjies
125 ml pienk botterversiersel
12 pienk muskusstokkies
Ander
12 groen kolwyntjiehouers (by bakwinkels te kry)
12 groen kolwyntjiepapiertjies
(Die stappe met foto’s by volg in ‘n foto heel onderaan)
Stap 1: Sit die kolwyntjies in groen kolwyntjiehouers en versier dit met liggroen botterversiersel.
Stap 2: Sny die koepelvormige jellielekkers middeldeur en plak twee helftes met die taai kant na voor op elke kolwyntjie vas, vir die padda se ooglede. Plak ‘n klein ronde wit lekkertjie teen die taai kant van elke jellielekker vas, vir die oë.
Stap 3: Plak twee klein groen lekkertjies of koekversierballetjies in die middel van elke kolwyntjie vas, vir neusgate. Skep die pienk versiersel in ‘n plastieksakkie en sny ‘n klein puntjie daarvan af. Spuit vir elke padda ‘n breë versierselglimlag en druk ‘n muskusstokkie onder die mond in, vir die tong.
Stap 4: Stryk die kolwyntjie papiertjies plat en knip ‘n driehoek uit elkeen, sodat dit soos ‘n lelieblaar lyk. Sit die paddas op die lelieblare neer.
Kolwyntjies:
Lewer 12 kolwyntjies
125 g sagte botter
180 ml strooisuiker
5 ml vanieljegeursel
1 ekstra-groot eier, geklits
550 ml bruismeel
200 ml melk
Voorverhit die oond tot 200° Celsius. Voer ‘n muffinpan met papiertjies. Verroom die botter en strooisuiker goed. Voeg die vanieljegeursel en eier by en klits dit deur. Vou die bruismeel en melk daarby in. Maak die papiertjies driekwart vol met die beslag en bak dit vir 12 – 15 minute in die verhitte oond tot gaar. Haal dit dadelik uit die pan en laat dit op ‘n draadrak afkoel (anders trek die papiertjies los van die koekies).
Botterversiersel
Lewer ongeveer 500 ml versiersel
125 g sagte botter of margarien
500 ml versiersuiker, gesif
10 ml vanieljegeursel
kookwater of louwarm melk
Verroom die botter of margarien en versiersuiker. Klits die vanieljegeursel en ‘n bietjie kookwater of melk daarby in om ‘n smeerbare versiersel te verkry. Hou aan met klits tot die versiersel lig en romerig is. Gebruik dit net so of meng koskleursel daarby in.
Dié partytjie-idee en resepte is gepubliseer in die boek, Partytjies is pret 5
Uitgewer: Human & Rousseau
Prys: R185-00*
*Prys onderhewig aan verandering