Soorte resepte:

[Resep] Pampoentert

Pampoentert (Foto: Lapa-uitgewers)

Pampoentert is een van daardie lekker eg Suid-Afrikaanse geregte waarmee ons almal grootgeword het. Dit is nie net smaaklik nie, maar skep ook ʼn kleurryke prentjie op ʼn bord.

Bestanddele

  • 1 medium eier
  • 40 ml suiker
  • 60 ml koekmeelblom
  • 5 ml bakpoeier
  • knippie sout
  • 180 ml/g gaar pampoen, fyn gedruk
  • 60 ml laevetmelk

Stroop

  • 40 ml suiker
  • 40 ml laevetmelk
  • 10 ml sagte margarien of botter
  • 1,25 ml vanieljegeursel

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  2. Meng die eier en suiker.
  3. Sif die meel, bakpoeier en sout saam en roer dit by die eiermengsel.
  4. Meng die pampoen en melk en roer dit by die meelmengsel.
  5. Skep dit in ʼn gesmeerde oondbak en bak dit 30 tot 35 minute.
  6. Stroop: Maak intussen die stroop deur die suiker, melk en margarien in ʼn bakkie in die mikrogolf tot kookpunt te verhit. Roer tot die suiker gesmelt is. Voeg die geursel by en giet die warm stroop oor die pampoentert sodra dit uit die oond kom.

Bron: Min moeite: Maklike kos vir 1-4 porsies

Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Bykosse, Gebak

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae