Heerlike, gesonde muffins vir die naweek!
Lewer 12 muffins
Bestanddele
- 2 blikkies kekerertjies, gedreineer en afgespoel
- 6-7 ryp middelslagpiesangs, fyngemaak met ’n vurk
- 6 e rou heuning
- 2 t woestyn- of pienk sout
- 100 g amandelbotter
- 2 t vanieljegeursel
- 3 t karamelgeursel
- 2 t koeksoda
- 100 g amandelmeel
- 2 e olyfolie
- ½ t fyn kaneel
- 4 groot eiers, geklits
GARNERING
- amandelvlokkies of -skaafsels
- fyn kaneel
- piesangstukkies
- rou heuning
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Spuit ’n muffinpan met kossproei.
- Maak die kekerertjies fyn in ’n voedselverwerker.
- Voeg die res van die bestanddele behalwe die eiers by en verwerk tot ’n gladde tekstuur.
- Klits die eiers en voeg by die beslag. Klits vir nog 1-2 min teen ’n hoë spoed en skep in muffinpan.
- Garneer met amandel, kaneel en piesang en bedruip met heuning.
- Bak vir 25-30 min.
- Laat afkoel en bêre in ’n lugdigte houer in die yskas.
Wenke:
- Laat die piesangstukkies vir garnering weg as jy dit bak vir latere gebruik, want dit sal klam word as dit gebêre word.
- Strooi kakao oor die muffins voor dit gebak word om ’n sjokolade-afronding te gee.
Bron: Karlien kan nie kook nie
Uitgewer: Lapa
Ek gaan dit verseker probeer. Dit lyk heerlik.