Soorte resepte:

[Resep] Romerige karamel-sago

Romerige karamel-sago (Foto: Lapa-uitgewers)

Sago soos in die ou dae. Net betyds vir die naweek!

Genoeg vir 6

Bestanddele:

  • 4 k (1 liter) Clover-volroommelk
  • 1 k (185 g) sago
  • ½ t (2 mℓ) sout
  • ½ t (2 mℓ) gemaalde neutmuskaat
  • ½ t (2 mℓ) gemaalde kaneel
  • ¼ k (50 g) bruinsuiker
  • 1/3 k (80 g) Clover Springbok-botter
  • 2 t (10 mℓ) karamelgeursel
  • 4 eiers, geskei

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 170°C en smeer ’n groot oondvaste bak.
  2. Verhit melk tot net onder kookpunt in ʼn kastrol en verlaag die hitte.
  3. Voeg die sago, sout, neutmuskaat en kaneel by en prut 10 tot 15 minute tot die sago deurskynend is.
  4. Roer die suiker, botter en karamelgeursel by. Verwyder van hitte.
  5. Klits die eiergele saam en meng dit by die sagomengsel in.
  6. Klits die eierwitte in ʼn skoon mengbak met ʼn elektriese klitser tot stywe punte vorm en vou by die sagomengsel.
  7. Skep in die bak en bak 40 tot 45 minute tot gestol.
  • BronTrooskos
  • UitgewerLapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Soetgoed

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Een kommentaar

Johan Lourens ·

Maklik om te maak, smaak heerlik en nie te soet soos van ander sago poedings nie.
Ek en ma eet elk ‘n bakkie die res gaan kinders toe?. Oupa

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.