Sago soos in die ou dae. Net betyds vir die naweek!
Genoeg vir 6
Bestanddele:
- 4 k (1 liter) Clover-volroommelk
- 1 k (185 g) sago
- ½ t (2 mℓ) sout
- ½ t (2 mℓ) gemaalde neutmuskaat
- ½ t (2 mℓ) gemaalde kaneel
- ¼ k (50 g) bruinsuiker
- 1/3 k (80 g) Clover Springbok-botter
- 2 t (10 mℓ) karamelgeursel
- 4 eiers, geskei
Metode:
- Voorverhit die oond tot 170°C en smeer ’n groot oondvaste bak.
- Verhit melk tot net onder kookpunt in ʼn kastrol en verlaag die hitte.
- Voeg die sago, sout, neutmuskaat en kaneel by en prut 10 tot 15 minute tot die sago deurskynend is.
- Roer die suiker, botter en karamelgeursel by. Verwyder van hitte.
- Klits die eiergele saam en meng dit by die sagomengsel in.
- Klits die eierwitte in ʼn skoon mengbak met ʼn elektriese klitser tot stywe punte vorm en vou by die sagomengsel.
- Skep in die bak en bak 40 tot 45 minute tot gestol.
- Bron: Trooskos
- Uitgewer: Lapa
Maklik om te maak, smaak heerlik en nie te soet soos van ander sago poedings nie.
Ek en ma eet elk ‘n bakkie die res gaan kinders toe?. Oupa