Partykeer moet jy jou gaste of gesin met ʼn uitspattige koek bederf!
Lewer 1 koek
Bestanddele
KOEK
- 500 ml koekmeel
- 10 ml bakpoeier
- 185 ml strooisuiker
- 4 eiers, geskei
- 125 ml kookolie
- 185 ml melk
- 60 ml water
- knippie sout
- 1 ml kremetart
KOFFIELAAG
- 185 ml ekstra sterk aangemaakte koffie, afgekoel
- 30 ml likeur, byvoorbeeld Tia Maria
- 350 g Nutella-smeer
SJOKOLADEBAND
- 200 g (1 groot plak) donkersjokolade, gesmelt
- 1 groot pak vars frambose
- paar gekapte pistachioneute
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
KOEK
- Sif die koekmeel en bakpoeier saam.
- Klits die strooisuiker, eiergele en olie tot liggeel. Meng by die meelmengsel.
- Meng die melk en water en roer by die beslag.
- Klits die eierwitte, sout en kremetart tot styf en vou by die beslag in.
- Skep die beslag in twee ronde koekpanne met 20 cm-deursnee wat met bakpapier uitgevoer is.
- Bak vir 25 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Laat bietjie in die koekpanne afkoel. Keer op ʼn afkoelrakkie uit om heeltemal af te koel en verwyder die bakpapier.
KOFFIELAAG
- Meng die koffie en likeur.
- Sny die koeke horisontaal in die middel deur.
- Sprinkel die koffie oor die twee koeklae. Smeer die ander twee koeklae met die sjokoladesmeer. Onthou om ’n bietjie sjokoladesmeer uit te hou vir bo-op koek.
- Plaas die vier koeklae om die beurt opmekaar en rond die koek met sjokoladesmeer af.
SJOKOLADEBAND
- Meet hoe hoog die koek is. Sny ’n stuk bakpapier wat om die koek pas en ongeveer 1,5 cm hoer as die bokant van die koek is.
- Smeer die gesmelte sjokolade met ’n paletmes op die bakpapier. Laat eenkant droog word, maar nie hard nie, anders sal dit kraak.
- Vou die bakpapier met sjokolade om die koek en laat dit hard word.
- Trek die bakpapier versigtig af.
- Pak die bokant van die koek vol frambose. Sprinkel die neute oor.
Bron: Lekker & vinnig: Koeke
Uittreksel: Lapa