Dit is Vrydag – die perfekte verskoning vir dié smullekker happie!
Genoeg vir 10–12 mense
Bestanddele:
- 250 g sjokoladekoekies van jou keuse
- 125 g botter, gesmelt
- 380 g karamelkondensmelk
- 125 ml ongesoute grondboontjies, grofgekap
- 360 g donkersjokolade, fyngekap
- 160 ml room
Metode:
- Maak die koekies in ʼn voedselverwerker fyn en voeg die botter by. Roer tot goed gemeng.
- Gebruik die agterkant van ʼn metaallepel om die koekiemengsel eweredig oor die bodem van ʼn 28 cm-losboomtertpan te versprei. Bedek die krummelkors met kleefplastiek en laat dit vir 30 minute in die yskas staan.
- Meng die karamelkondensmelk en grondboontjies in ʼn mengbak. Smeer dit versigtig oor die kors.
- Plaas die sjokolade in ʼn hittebestande bak.
- Verhit die room stadig tot dit begin prut en giet dit oor die sjokolade. Roer die roommengsel tot die sjokolade smelt en die mengsel glad is.
- Smeer die sjokolademengsel oor die karamel. Plaas die tertpan op ʼn groter bord en laat dit vir ongeveer 1 uur in die yskas staan sodat dit kan stol.
Bron: Marilyn kuier en kook
Uitgewer: Lapa
Eish. Wens dit was diabeet-vriendelik! Enige chockoholic se room. ?