Soorte resepte:

[Resep] Soetkoekies

Soetkoekies (Foto: Lapa-uitgewers)

Jou kombuis sal ruik soos gemmer, kaneel en naeltjies – soos in die ou dae!

Bestanddele:

  • 500 g koekmeel
  • 2 ml sout
  • 5 ml fyn kaneel
  • 5 ml fyn kruienaeltjies
  • 5 ml fyn gemmer
  • 375 ml bruinsuiker
  • 125 g margarien
  • 30 ml skaapvet
  • 5 ml koeksoda
  • 25 ml louwarm water
  • 1 eier, geklits

Metode:

  1. Sif die meel sout en speserye saam voordat jy die suiker byvoeg.
  2. Vryf die margarien en skaapvet by die meel in tot dit soos fyn broodkrummels Iyk.
  3. Los die koeksoda in Iouwarm water op en voeg die eier by.
  4. Vorm ʼn deeg deur die eiermengsel met die meelmengsel te meng en knie deeglik. Laat die deeg oornag rus.
  5. Voorverhit die oond tot 200 °C en smeer ʼn bakplaat.
  6. Rol die deeg uit op ʼn meelbestrooide oppervlak tot 5 mm dik.
  7. Druk sirkels met ʼn glas uit, rangskik op die voorbereide bakplaat en bak vir 10 minute.
  8. Laat vir 2 minute afkoel voordat jy dit op draadrakkies oorplaas om heeltemal af te koel.

 

  • Bronʼn Lewe met kos
  • UitgewerLapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Soetgoed

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

3 Kommentare

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.