ʼn Geurige goudkleurige muffin geskik vir ontbyt óf bykos saam met braaivleis!
Lewer 12 groot muffins
Bestanddele
- 250 ml/120 g koekmeelblom
- 250 ml/150 g gesifte mieliemeel
- 15 ml bakpoeier
- 10 ml suiker
- 2,5 ml sout
- knippie rooipeper of rissiepoeier – opsioneel
- 50 g of ± 16 halwes songedroogde tamaties
- 2 groot eiers
- 30 ml sonneblom- of avokado-olie
- 150 ml ongegeurde vetvrye jogurt
- 415 g-blik roomsoort-suikermielies
- 30 ml vars pietersielie of koljanderblare, gekap
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Sif die koekmeel, mieliemeel, bakpoeier, suiker, sout en rooipeper saam.
- Snipper die songedroogde tamaties met ʼn kombuisskêr in klein stukkies en voeg dit by die droë bestanddele.
- Klits die eierwit styf.
- Klits die eiergeel, olie en jogurt saam en roer die suikermielies en pietersielie by.
- Voeg die suikermieliemengsel by die droë bestanddele en roer tot net gemeng. Vou die styfgeklitste eierwit in.
- Skep dit in ʼn muffinpannetjie en bak 35 tot 40 minute tot goudkleurig en gaar.
- Laat die muffins vir 10 minute in die pannetjie afkoel voordat dit uitgelig word.
Variasie
- Vervang die songedroogde tamaties met rosyne of bosbessies.
- Voeg gekapte vars kruie soos basiliekruid of stingelui aan die einde van stap 3 by.
Bron: Uitpakkos
Uitgewer: Lapa