’n Heerlike verrassing vir die soettande in die gesin.
Lewer 1 groot koek
BESTANDDELE
Soet deeg
- 250 g sagte botter
- 150 ml suiker
- 2 eiers
- 750 ml koekmeel
- 20 ml bakpoeier
- knippie sout
Meringue
- 6 eierwitte
- 500 ml strooisuiker
- knippie sout
Vulsel
- 794 g (2 blikke) kondensmelk
- 250 ml suurlemoensap
- 6 eiergele
- 250 ml room, geklits
METODE
- KORS: Voorverhit die oond tot 180 ° Keer vier 23-cm-koekpanne in deursnee onderstebo. Bedek die bodems met aluminiumfoelie en bespuit met kleefwerende kossproei.
- Room die botter en suiker saam tot romerig en klits die eiers by.
- Sif die meel, bakpoeier en sout saam en meng dit met die eiermengsel.
- Druk die deeg op die panne vas en sny die rande netjies.
- Bak vir 10 minute. Laat effens afkoel en verwyder dan versigtig.
- MERINGUE: Verlaag die oond se temperatuur na 160 °
- Klits die eierwitte tot sagte puntjies vorm. Klits die strooisuiker geleidelik by.
- Plaas aluminiumfoelie, met die dowwe kant na bo, oor die bodem van ’n omgekeerde 23-cm-koekpan en bespuit dit met kleefwerende kossproei. Smeer die meringue op die foelie,
- Bak vir 30-minute tot bros en liggoudkleurig. Wanneer afgekoel, draai die meringue om en trek die foelie versigtig af.
- VULSEL: Klits die kondensmelk en suurlemoensap saam tot die mengsel verdik.
- Klits die eiergele by tot goed gemeng.
- AFRONDING: Voorverhit die oond weer tot 180 °C.
- Smeer ’n 23-cm-losbodem-veerkoekpan.
- Plaas een laag kors in die pan en skep ’n kwart van die vulsel daarop. Plaas nog ’n laag kors bo-op en skep nog ’n kwart van die vulsel op. Herhaal die lae en eindig met ’n laag vulsel.
- Bak tot die kondensmelkmengsel verdik, ongeveer 15-20 minute.
- Haal uit die oond en laat afkoel. Verwyder die pan versigtig.
- Skep die room op die koek en plaas die meringue-laag bo-op.
Bron: Lekker & vinnig: Koeke
Uitgewer: Lapa