Die welbekende suurlemoenmeringue-tert word net effe aangepas om dit as ’n roomyskoek voor te sit. Neutwafelbeskuitjies is heerlik hierby.
Bestanddele:
- 1 x 385 g-blik kondensmelk
- 200 ml suurlemoensap
- fyngerasperde skiI van 2 suurlemoene
- 500 ml (2 k) room, verkoel
- 20 klaarbereide meringues
Metode:
- Voer ’n 20 cm-Iosboomkoekpan met ’n dubbellaag kleefplastiek uit.
- Meng die kondensmelk, suurlemoensap en -skil.
- Klits die room styf en vou hierby in.
- Druk die helfte van die meringues fyn en strooi onder in die pan.
- Giet die kondensmelkmengsel oor en pak die res van die meringue bo-op.
- Bedek en vries oornag.
- Haal uit die pan, laat staan om effe te ontvries en sit voor met neutwafelbeskuitjies.
Bron: Carmen se beste resepte
Uitgewer: Human & Rousseau