Daar is min goed so lekker soos ʼn vars gebakte tert om jou mond te laat water.
Lewer een groot tert
Bestanddele
KORS
- 400 g (200 g x 2 pakkies) Tennisbeskuitjies
- 150 g CLOVER Mooi River-botter, gesmelt
VULSEL
- 770 g (385 g x 2 blikke) CLOVER-kondensmelk
- 250 ml (1 k) suurlemoensap
- 6 ekstragroot eiers, geskei
BOLAAG
- 6 ekstragroot eierwitte
- 375 ml (1 ½ k) strooisuiker, knippie sout
Metode
KORS
- Voorverhit die oond tot 160 °C.
- Kap die Tennisbeskuitjies in die voedselverwerker tot fyn. Voeg genoeg gesmelte botter by om die beskuitjiekrummels aan mekaar te laat kleef.
- Druk die koekiekrummels vas op die bodem en langs die kante van ’n losboomkoekpan met ’n deursnee van 22 cm.
VULSEL
- Meng die kondensmelk en suurlemoensap in ’n mengbak.
- Klits die eiergele met ʼn vurk tot gemeng en roer die kondensmelkmengsel by tot goed gemeng.
- Giet dit in die tertkors en bak vir 15 minute. Haal uit die oond.
BOLAAG
- Klits die eierwitte tot styf. Voeg die strooisuiker bietjie vir bietjie by asook die sout terwyl aanhoudend geklits word tot glansend en styf.
- Skep die meringue bo-op die vulsel en vorm punte.
- Bak weer vir 20 tot 25 minute of tot ’n ligte goudbruinkleur bo-op verkry is.
OPDIENING
- Laat afkoel en sit voor.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa