Mense wat nie van die gewone sjokolade- of vanielje-muffin hou nie, sal dié muffin geniet!
Maak sowat 10 tot 12 muffins
Bestanddele
- 2 k (500 ml) koekmeel
- 1 e (15 ml) bakpoeier
- 2 ml sout
- 50 ml klapper
- 125 ml suiker
- 2 t (10 ml) gerasperde suurlemoenskil
- 1 eier, geklits
- 250 ml Clover vars volroommelk
- 75 ml kookolie
- 2 e (30 ml) suurlemoensap
- 1 e (15 ml) Clover Mooirivier-botter, gesmelt
- 1 e (15 ml) strooisuiker
GEGLASUURDE SUURLEMOEN- EN LEMOENSKIL
- die skil van 1 lemoen en 1 suurlemoen
- 2 e (30 ml) suiker
- 90 ml water
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C en smeer die holtes van ’n muffinpan.
- Sif die meel, bakpoeier en sout saam.
- Voeg klapper, suiker en skil by en meng goed. Klits eier, melk, olie en suurlemoensap saam en voeg by die droë bestanddele. Meng die beslag liggies.
- Bak vir 20 tot 25 minute.
- Bedruip elke muffin met gesmelte botter en sprinkel strooisuiker bo-oor.
- Versier met geglasuurde lemoen- en suurlemoenskil.
GEGLASUURDE SUURLEMOEN- EN LEMOENSKIL
- Rasper die lemoen- en suurlemoenskil. Spoel goed af om olies te verwyder. Bring die suiker en water tot kookpunt in ’n klein kastrol.
- Moenie laat kook totdat die suiker nie heeltemal opgelos is nie. Voeg die skil by en kook vir 3 tot 5 minute oor ’n lae hitte. Skep in ’n bord om af te koel.
Bron: Teetyd
Uitgewer: Lapa