Hierdie heerlike geurryke broodjie kan tot drie dae in die yskas bewaar word. Die snye kan voor opdiening liggies gerooster word.
Lewer 1 groot brood of 2 kleiner brode
Bestanddele
- 500 g bruismeel
- 125-200 ml grofgekapte of fyngerasperde bees- of wildsbiltong
- 70 g (125 ml) gebreekte koring of hawermout
- 3 ml droë origanum
- 3 ml droë tiemie
- 3 ml gemengde, droë kruie
- 5 ml sout
- 100 ml fyngekapte vars pietersielie
- 80 g (200 ml) gerasperde Cheddarkaas
- 500 ml karringmelk
- 2 eiers
- 1-2 gekapte of gekneusde knoffelhuisies (opsioneel)
BOLAAG (opsioneel)
- 40 g (100 ml) gerasperde kaas
- swart- of rooipeper of knoffel-en-kruiegeursel
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 ° Smeer ’n mediumgrootte broodpan (±26 cm) of twee kleiner panne (±23 cm) goed met margarien.
- Meng die droë bestanddele in ’n groot mengbak. Maak ’n holte in die middel, voeg die karringmelk, eiers en knoffel by en roer om ’n dik beslag te vorm.
- Skep die deeg in die pan(ne). Dit moet nie meer as 2/3 vol wees nie. Maak die bokant gelyk en strooi die bolaagbestanddele oor.
- Bak ongeveer 45 minute vir die groot brood of 35 minute vir die twee kleiner brode tot goudkleurig en deurgebak. Keer uit en sit warm voor met botter, margarien of maaskaas.
Bron: Lekker & Vinnig: Biltonggeregte
Uitgewer: Lapa
Dankie Maroela vir die resep ek gaan dit beslis probeer.