Soorte resepte:

[Resep] Wieletjies se karringmelk-klapper-anysbeskuit

Foto: Maroela Media

Foto: Maroela Media

“Ek is ʼn boervrou van Namibië en woon op ʼn plaas in die Otjiwarongo-distrik. Ek is mal oor bak en brou en lees resepteboeke soos storieboeke. Hierdie beskuitresep het ek so deur die jare “gemodify”, soos ons dogters altyd sê, totdat ek tevrede was. Ek bak dit nou al vir 38 jaar,” skryf Wieletjies de Villiers.

Bestanddele:

  • 240 g klapper
  • 2 kg bruismeel
  • 1 l karringmelk
  • 600 g wit suiker
  • 10 ml sout
  • 500 g botter of margarien (Wieletjies verkies Rama of Stork Bake)
  • 3 eiers
  • 35 g anys (1 boksie)

Metode:

  1. Stel jou oond op 180 °C.
  2. Smeer 2 broodpanne met botter.
  3. Meng droë bestanddele, behalwe anys, en vryf botter in tot krummelrig. Voeg dan anys by.
  4. Klits eiers en karringmelk saam. Voeg by droë bestanddele en meng goed.
  5. Die beslag kan dalk effe droog wees, daarom gooi Wieletjies ʼn bietjie melk by tot die deeg meer hanteerbaar is.
  6. Druk in gesmeerde panne en bak vir ʼn uur of tot gaar.
  7. Laat heeltemal afkoel. Sny eers in skywe, dan in vingers.
  8. Droog die beskuit uit.

* Wieletjies gebruik pangrootte 360 x 140 x 100 cm.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.