Stel dié koekies op die proef as jy dalk nie van tradisionele vrugtekoek hou nie.
Lewer sowat 40 koekies
Bestanddele
- 125 ml (140 ml) botter
- 30 ml strooisuiker
- 30 ml gouestroop
- 100 g (125 ml) korente of vrugtekoekmengsel
- 45 g (125 ml) hawermout
- 100 g (185 ml) koekmeel, gesif
- 62,5 ml rysmeel of koekmeel
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °
- Klop die botter, suiker en stroop saam tot lig en romerig.
- Voeg die korente en hawermout by en meng goed.
- Voeg die meel by en meng.
- Rol die deeg in ’n langwerpige rol tussen kleefplastiek en vorm ’n driehoekige staaf. Verkoel die deeg vir 30 minute of tot ferm.
- Sny dit in 6 mm-skywe en plaas op gesmeerde bakplate.
- Bak vir ongeveer 10 minute of tot goudbruin. Laat afkoel.
Resep: 101 klein koekies deur Nettie Cilliers
Uitgewer: Lapa