Almal is mos maar lief vir aartappel, maar dié resep neem aartappel na die volgende vlak: heerlike warm, bros aartappels met ʼn hemelse sousie.
Bestanddele
- 6 aartappels
- ¼ koppie (60 ml) Clover Springbok-botter, gesmelt
- sout en varsgemaalde swartpeper
Doopsous
- 1 k (250 ml) suurroom
- 2 t (10 ml) gesnipperde vars grasuie
- 1 t (5 ml) vars lemmetjie- of suurlemoenskil
- 1 t (5 ml) vars lemmetjie- of suurlemoensap
- ½ t (3 ml) rooipeper
- sout en varsgemaalde swartpeper
OPSIONEEL
- ½ k (125 g) Clover Cheddarkaas
- 3 jalapeno brandrissies, fyn gesny
- ʼn paar takkies koljanderblare
Metode
- Draai elke aartappel in foelie toe en bak op ʼn baie warm braai tot gaar. Sny in wiggies.
- Sny die aartappelvlees uit die skil, maar maak seker om ʼn rand van ½ cm te los. Behou die aartappelvlees vir latere gebruik (soos vir viskoekies).
- Verf gesmelte botter oor die aartappelskille en geur met sout en peper.
- Rooster op die braai of bak in ʼn oond tot die aartappelskille bros is.
- Meng al die bestanddele vir die doopsous en geur na smaak. Bedien by die warm aartappelskille.
OPSIONEEL
- Smeer van die bros aartappelskille lekker dik met van die suurroom-mengsel en rond met jalapeno-brandrissies en Cheddarkaas af. Plaas onder ʼn baie warm rooster vir 1 tot 2 minute. Garneer met koljanderblare en sit voor.
Bron: Gunsteling Braairesepte
Uitgewer: Lapa