Soorte resepte:

[Resep] Geroosterde groente-en-koeskoesslaai

(Foto: Gesonde Kosblikke, Lapa-uitgewers, Martie Hofmeyr en Janet Wiegand)

Sodra jy jou eerste happie van dié kleurvolle slaai geëet het, sal al jou vooropgestelde idees van slaai soos mis voor die son verdwyn.

Aantal porsies: 6

Bestanddele

  • ½ klein botterskorsie, in dik vingers gesny
  • 4 jong murgpampoentjies, in die lengte gesny en dan weer gehalveer
  • 2 klein rooi-uie, in wiggies gesny
  • 250 ml blomkoolstukkies, in die helfte gesny
  • 15 ml makadamia-, olyf- of kanola-olie
  • 30 ml suurlemoensap
  • 2,5 ml sout
  • 1,25 ml swartpeper
  • 5 ml gemengde kruie (droog of vars)
  • 250 ml rou lae-GI-koeskoes*
  • 250 ml kookwater
  • 15 ml groente-aftrekselpoeier
  • 30 ml gekapte vars pepermentblare
  • 30 ml gekapte vars koljander
  • 125 ml fetakaasblokkies
  • 60 ml fyngesnyde songedroogde tamaties

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 200 °C. Rangskik die groente in ʼn oondbak.
  2. Meng die olie, suurlemoensap, sout, peper en gemengde kruie en drup oor die groente.
  3. Bak ongeveer 30 minute tot gaar maar steeds ferm. Roer af en toe. Maak intussen die koeskoes. Plaas die koeskoes in ʼn oondvaste bak of kastrol.
  4. Los die groente-aftrekselpoeier in die kookwater op en giet oor. Bedek en laat staan ongeveer 10 minute. Gebruik ʼn vurk om die korrels los te maak.
  5. Meng die pepermentblare en koljander met die gaar groente. Skep die groente op die koeskoes. Sprinkel die fetakaas en songedroogde tamaties bo-oor.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.