Sodra jy jou eerste happie van dié kleurvolle slaai geëet het, sal al jou vooropgestelde idees van slaai soos mis voor die son verdwyn.
Aantal porsies: 6
Bestanddele
- ½ klein botterskorsie, in dik vingers gesny
- 4 jong murgpampoentjies, in die lengte gesny en dan weer gehalveer
- 2 klein rooi-uie, in wiggies gesny
- 250 ml blomkoolstukkies, in die helfte gesny
- 15 ml makadamia-, olyf- of kanola-olie
- 30 ml suurlemoensap
- 2,5 ml sout
- 1,25 ml swartpeper
- 5 ml gemengde kruie (droog of vars)
- 250 ml rou lae-GI-koeskoes*
- 250 ml kookwater
- 15 ml groente-aftrekselpoeier
- 30 ml gekapte vars pepermentblare
- 30 ml gekapte vars koljander
- 125 ml fetakaasblokkies
- 60 ml fyngesnyde songedroogde tamaties
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C. Rangskik die groente in ʼn oondbak.
- Meng die olie, suurlemoensap, sout, peper en gemengde kruie en drup oor die groente.
- Bak ongeveer 30 minute tot gaar maar steeds ferm. Roer af en toe. Maak intussen die koeskoes. Plaas die koeskoes in ʼn oondvaste bak of kastrol.
- Los die groente-aftrekselpoeier in die kookwater op en giet oor. Bedek en laat staan ongeveer 10 minute. Gebruik ʼn vurk om die korrels los te maak.
- Meng die pepermentblare en koljander met die gaar groente. Skep die groente op die koeskoes. Sprinkel die fetakaas en songedroogde tamaties bo-oor.
- Bron: Gesonde Kosblikke
- Uitgewer: Lapa-uitgewers