Soorte resepte:

[Resep] Romerige kaaskoek

Romerige kaaskoek (Foto: Diabetes-vriendelike poedings en gebak, Lapa-uitgewers)

Maak hierdie romerige kaaskoek vir Vadersdag.

Bestanddele:

Basis

  • 80 g “Ginger Nuts” -gemmerkoekies
  • 30 ml hawersemels
  • 30 ml gesmelte botter

Vulsel

  • 25 ml gelatien
  • 40 ml koue water
  • 125 ml room
  • 125 ml versiersuiker
  • 500 ml vetvrye ongegeurde geroomde maaskaas
  • 250 ml laevet- ongegeurde geroomde maaskaas
  • 35 ml SugaLite (opsioneel – vir ’n soeter koek)
  • 250 ml laevet-vanieljejogurt
  • saadjies van 2 vanieljepeule of 10 ml vanieljegeursel
  • 10 ml gerasperde suurlemoenskil

Bolaag

  • 5 ml gelatien
  • 10 ml koue water
  • 100 ml aarbeikonfyt (kunsmatig versoet)

Metode:

  1. Spuit ’n 20 cm-Iosboompan met kleefwerende baksproei. Kap die gemmerkoekies fyn in ’n voedselverwerker of plastieksak en rolstok. Voeg die hawersemels en gesmelte botter by die koekiekrummels. Druk teen die boom van die pan vas. Plaas in die yskas.
  2. Sprinkel die gelatien oor die koue water en laat eenkant tot benodig. Klits die room en voeg die versiersuiker bietjie vir bietjie by. Klits totdat stywe punte vorm. Voeg die maaskaas, SugaLite, jogurt, vanielje en suurlemoenskil daarby en meng deur.
  3. Verhit die geweekte gelatien 10 sekondes in die mikrogolfoond. Voeg stadig by die kaasmengsel, roer aanhoudend, gooi dan bo-op die koekies in die pan en verkoel.
  4. Berei die bolaag. Bevog die gelatien met water (soos hierbo verduidelik). Verhit 10 sekondes in die mikrogolfoond. Voeg by die konfyt en roer aanhoudend. Giet die konfytmengsel oor die half gesette kaaskoek en laat stol ten volle in die yskas.
  • Bron: Diabetesvriendelike poedings en gebak
  • Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.