Hierdie poeding is heerlik met vla!
6 porsies
Bestanddele
- 500 g pruime, gehalveer en pitte verwyder
- 125 g frambose
- 3 e (45 ml) suiker
- ¾ k (180 g) saggemaakte Springbok-botter
- ½ k (100 g) ligte bruinsuiker
- 1 t (5 ml) vanieljegeursel
- 1½ k (210 g) bruismeel
- 4 eiers
- 3 e (45 ml) gevlokte amandels
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn 23 cm- oondvaste tertbak.
- Meng die pruime en frambose in ʼn bak, strooi die suiker oor en meng liggies deur. Skep die vrugte in die voorbereide tertbak.
- Klits die botter, bruinsuiker en vanieljegeursel met ʼn elektriese menger tot lig en donsig.
- Sif die meel in ʼn Klits die eiers in ʼn maatbeker. Vou die meel en eiers om die beurt baie versigtig by die bottermengsel in tot net vermeng.
- Skep die beslag oor die vrugte en strooi die amandels bo-oor. Bak vir 30 tot 35 minute tot goudkleurig en opgepof.
- Sif strooisuiker bo-oor en sit met vla of room voor.
Bron: Gunsteling Poedings
Uitgewers: Lapa