Soorte resepte:

[Resep] Gebakte ryspoeding

Gebakte ryspoeding (Foto: Lapa-uitgewers)

Hierdie ryspoeding se vanielje-, kaneel- en suurlemoengeure is soos iets uit ʼn droom.

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • ½ k (95 g) rosyntjies
  • ¼ k (60 ml) Clover Krush-lemoensap, verhit
  • 2 k (500 ml) Clover Mmmilk-volroommelk, vanieljegeur
  • 1 k (250 ml) Clover-room
  • 1 kaneelstokkie
  • 1 vanieljepeul, gehalveer en pitjies uitgekrap
  • ½ t (2 ml) neutmuskaat
  • 1 e (15 ml) suurlemoenskil
  • ½ k (90 g) mediumkorrel-poedingrys, afgespoel en gedreineer
  • ½ k (105 g) strooisuiker
  • 2 eiergele, geklits

Metode:

  1. Week die rosyntjies vir 30 minute in die lemoensap, dreineer en hou eenkant.
  2. Voorverhit die oond tot 160 °C en smeer ʼn 1 liter-oondbak of ses
  3. Meng die melk, room, kaneelstokkie, vanieljepeul en -pitjies, neutmuskaat en suurlemoenskil in ‘n kastrol.
  4. Verhit stadig tot kookpunt en verwyder van die hitte. Laat vir 15 minute staan sodat die geure kan vermeng.
  5. Verwyder die kaneelstokkie, vanieljepeul en suurlemoenskil. Roer die rys deur en kook oor matige hitte vir 15 minute. Verwyder van die hitte en roer die suiker, rosyntjies en eiergele deur.
  6. Skep die rysmengsel in die voorbereide oondbak of ramekins en strooi ‘n bietjie neutmuskaat oor.
  7. Plaas die poeding in ‘n bakskottel en vul die skottel met water tot twee-derdes vol. Bak vir 45 tot 55 minute (oondbak) of 20 tot 25 minute (ramekins), of tot die rys sag en die poeding gestol is.
  8. Verwyder uit die oond, strooi ʼn bietjie strooisuiker en kaneel oor.
  9. Laat vir 10 minute rus en sit voor.
  • BronGunsteling Poedings
  • UitgewerLapa