Keer op keer, ’n wenner-poeding!
Lewer 6 porsies
Bestanddele:
- 200 g donkersjokolade, in stukkies gebreek
- 2 e (30 g) Clover Springbok- botter
- 3 e (45 ml) esdoringstroop
- 1 e (15 ml) Frangelico-likeur (opsioneel)
- ¼ t (1 ml) fyn kaneel
- 3 eiers, geskei
- 1 k (250 ml) Clover-room, styf geklits
Metode:
- Plaas die sjokolade, botter, stroop, Frangelico-likeur en kaneel in ’n hittebestande bak oor ’n kastrol met pruttende water. Maak seker dat die onderkant van die bak nie aan die water raak nie.
- Roer liggies tot die mengsel glad en gesmelt is.
- Laat vir 5 minute afkoel.
- Voeg die eiergele een vir een by die sjokolademengsel en klits goed ná elke byvoeging.
- Vou die room liggies met ’n metaallepel by die sjokolademengsel in.
- Gooi die eierwitte in ’n skoon en droë bak.
- Gebruik ’n elektriese menger en klits tot sagte punte vorm.
- Gebruik ’n skoon metaallepel en vou die eierwitte liggies by die sjokolademengsel in.
- Skep die mengsel in ses 175 ml-dienbakkies.
- Verkoel vir drie tot vier uur tot gestol.
- Bedien met geklitse room en sjokoladekrulle.
Bron: Gunsteling poedings
Uitgewer: Lapa-uitgewers
Sjoe, maar dit lyk baie lekker. Ek is egter skrikkerig vir die rou eiers daarin!
Ek dink nie ek gaan ooit weer in my lewe mousse kan eet nie. Dis dan rou eiers. Ek het nie geweet ek eet rou eiers nie. Snik!
Die mengsel is warm dit maak die eiers gaar. Ha ha geniet dit dit is lekker