Soorte resepte:

Resep: Sjokolade-en-esdoringstroop-mousse

Sjokolade-en-esdoringstroop-mousse (Foto: Gunsteling poedings, Lapa)

Keer op keer, ’n wenner-poeding!

Lewer 6 porsies

Bestanddele:

  • 200 g donkersjokolade, in stukkies gebreek
  • 2 e (30 g) Clover Springbok- botter
  • 3 e (45 ml) esdoringstroop
  • 1 e (15 ml) Frangelico-likeur (opsioneel)
  • ¼ t (1 ml) fyn kaneel
  • 3 eiers, geskei
  • 1 k (250 ml) Clover-room, styf geklits

Metode:

  1. Plaas die sjokolade, botter, stroop, Frangelico-likeur en kaneel in ’n hittebestande bak oor ’n kastrol met pruttende water. Maak seker dat die onderkant van die bak nie aan die water raak nie.
  2. Roer liggies tot die mengsel glad en gesmelt is.
  3. Laat vir 5 minute afkoel.
  4. Voeg die eiergele een vir een by die sjokolademengsel en klits goed ná elke byvoeging.
  5. Vou die room liggies met ’n metaallepel by die sjokolademengsel in.
  6. Gooi die eierwitte in ’n skoon en droë bak.
  7. Gebruik ’n elektriese menger en klits tot sagte punte vorm.
  8. Gebruik ’n skoon metaallepel en vou die eierwitte liggies by die sjokolademengsel in.
  9. Skep die mengsel in ses 175 ml-dienbakkies.
  10. Verkoel vir drie tot vier uur tot gestol.
  11. Bedien met geklitse room en sjokoladekrulle.

Bron: Gunsteling poedings

Uitgewer: Lapa-uitgewers

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Nageregte

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

3 Kommentare

wilma ·

Sjoe, maar dit lyk baie lekker. Ek is egter skrikkerig vir die rou eiers daarin!

A ·

Ek dink nie ek gaan ooit weer in my lewe mousse kan eet nie. Dis dan rou eiers. Ek het nie geweet ek eet rou eiers nie. Snik!

Jacoba ·

Die mengsel is warm dit maak die eiers gaar. Ha ha geniet dit dit is lekker

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.