Soorte resepte:

Resep: Basiese kaassous

Witsous

Witsous

Die volgende resep is vir ‘n basiese witsous. Voeg 100 g/250 ml gerasperde Cheddarkaas by om ‘n basiese kaassous te maak.

Bestanddele:
115 g/125 ml botter of margarien
70 g/125 ml koekmeel
500 ml melk
sout en swartpeper na smaak

Metode:
1. Smelt die botter of margarien in ‘n kastrol en roer die koekmeel by.
2. Roer die melk bietjie vir bietjie by totdat ‘n dik sous vorm.
3. Prut die sous ongeveer 2 minute en roer aanhoudend.
4. Voeg die geurmiddels by.

Bogenoemde resep is vir ‘n basiese witsous. Voeg 100 g/250 ml gerasperde Cheddarkaas by om ‘n basiese kaassous te maak. Of voer 100g/250ml gerasperde Cheddarkaas en 5 ml aangemaakte Engelse mosterd by vir ‘n pikante kaassous.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Koolstoof

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae