Soorte resepte:

[Resep] Dadel-en-karringmelkbeskuit

 

Dadel-en-karringmelkbeskuit (Foto: Lapa-uitgewers)

Hierdie winterkoue kan jy nie aanpak sonder ʼn stukkie beskuit en boeretroos nie.

Lewer ongeveer 1 kg beskuit

Bestanddele:

  • 125 g ontpitte dadels, gesnipper
  • 125 ml kookwater
  • 375 ml sagte bruinsuiker
  • 300 ml botter
  • 1 eier
  • 500 ml karringmelk
  • 4 x 250 ml semelryke bruismeel
  • 500 ml bruismeel
  • 5 ml bakpoeier
  • 5 ml sout

Metode:

  • Voorverhit die oond tot 180 °C. Voer en smeer ‘n groot oondpan met botter.
  • Verhit die dadels en kookwater saam oor lae hitte tot kookpunt. Roer die suiker en botter by tot die suiker gesmelt het. Verwyder dit van die hitte.
  • Klits die eier en karringmelk saam en roer dit by die dadelmengsel.
  • Meng die droë bestanddele in ‘n groot mengbak. Maak ‘n holte in die meelmengsel en meng die dadelmengsel by tot ‘n deeg vorm.
  • Vorm ewe groot balletjies deeg en plaas dit teen mekaar in die pan. Die deeg kan ook eweredig in die pan vasgedruk word.
  • Bak dit 45 minute of tot goudbruin en gaar. Keer die beskuit versigtig uit en laat afkoel.
  • Breek die balletjies uitmekaar of sny dit in stukkies.
  • Voorverhit die oond tot 100 °C en plaas die beskuit op bakplate. Laat dit ten minste 6-8 ure of oornag uitdroog.
  • Laat die oonddeur op ‘n skrefie oop.

 

  • Bron: Lekker & Vinnig: Beskuit
  • Uitgewer: Lapa

 

 

 

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Elrina Butler ·

Mensig maar dit lyk nou lekker gaan hom defnitief probeer vir die beskuit blik,

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.