Soorte resepte:

[Resep] Droëwors

droewors-2

Droëwors. Foto: Lekker en Vinnig.

ʼn Heerlike resep om jou eie droëwors te maak!

Bestanddele:

  • 9 kg beesvleis
  • 1,5 kg sagte vet (soos skaapstert)
  • 110 ml sout
  • 100 ml geskroeide koljander, fyngemaal
  • 10 ml fyn kruienaeltjies, tiemie of salie
  • 10 ml gerasperde neutmuskaat
  • 25 ml witpeper
  • 250 ml druiwe-asyn
  • worsderms, die gewone boerewors-soort of die dunner soort

Metode:

  1. Sny die vleis en vet in blokkies en strooi al die geurmiddels oor. Voeg ook die druiwe-asyn by die vleismengsel.
  2. Maal die vleismengsel en laat staan vir ʼn halfuur sodat die sout kan oplos.
  3. Meng alles liggies deur en stop die wors met ʼn worsstopper.
  4. Hang die wors op ʼn koel, droë plek om droog te word. Indien gewone boereworsderms gebruik word, moet die wors die eerste paar dae gereeld platgedruk word om te voorkom dat ʼn lugholte in die middel vorm namate die vleis droog word.
  5. Bewaar die wors in die yskas of vrieskas wanneer dit heeltemal droog is.

Resep oorspronklik gepubliseer in Boerekos deur Cecile Kemp.
Bron: Lekker en Vinnig – Bêrekos
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Koolstoof

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

Eend ·

Die resep klink baie lekker, net die foto is nie apteitwekkend nie, lyk soos n hand uit n riller fliek.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.