Soorte resepte:

[Resep] Droëwors

droewors-2

Droëwors. Foto: Lekker en Vinnig.

ʼn Heerlike resep om jou eie droëwors te maak!

Bestanddele:

  • 9 kg beesvleis
  • 1,5 kg sagte vet (soos skaapstert)
  • 110 ml sout
  • 100 ml geskroeide koljander, fyngemaal
  • 10 ml fyn kruienaeltjies, tiemie of salie
  • 10 ml gerasperde neutmuskaat
  • 25 ml witpeper
  • 250 ml druiwe-asyn
  • worsderms, die gewone boerewors-soort of die dunner soort

Metode:

  1. Sny die vleis en vet in blokkies en strooi al die geurmiddels oor. Voeg ook die druiwe-asyn by die vleismengsel.
  2. Maal die vleismengsel en laat staan vir ʼn halfuur sodat die sout kan oplos.
  3. Meng alles liggies deur en stop die wors met ʼn worsstopper.
  4. Hang die wors op ʼn koel, droë plek om droog te word. Indien gewone boereworsderms gebruik word, moet die wors die eerste paar dae gereeld platgedruk word om te voorkom dat ʼn lugholte in die middel vorm namate die vleis droog word.
  5. Bewaar die wors in die yskas of vrieskas wanneer dit heeltemal droog is.

Resep oorspronklik gepubliseer in Boerekos deur Cecile Kemp.
Bron: Lekker en Vinnig – Bêrekos
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

Eend ·

Die resep klink baie lekker, net die foto is nie apteitwekkend nie, lyk soos n hand uit n riller fliek.

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.