Soorte resepte:

[Resep] Kerrievrugtesous vir frikkadelle

Foto: Lekker en Vinnig

Kerrievrugtesous vir frikkadelle. Foto: Lekker en Vinnig

ʼn Geurige sous vir Kersete – dit is ook heerlik by hoender.

Lewer ± 750 ml

Bestanddele:

  • 15 ml botter
  • 2 uie, fyn gekap of gerasper
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 15 ml matige kerriepoeier
  • 5 ml borrie
  • 15 ml koekmeel
  • 60 ml asyn
  • 15 ml suurlemoensap
  • 60 ml appelkooskonfyt
  • 410 g (1 blik) pynappelstukke, gedreineer en vloeistof behou
  • 2 ryp piesangs, in skyfies gesny
  • 2 Granny Smith-appels, met skil gerasper
  • 125 ml sultanas
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Metode:

  1. Verhit die botter en braai die uie en knoffel tot sag. Voeg die kerrie en borrie by en soteer nog ʼn paar minute.
  2. Roer die meel deeglik by en roer die behoue vloeistof geleidelik by sodat geen klonte vorm nie. Voeg die asyn en suurlemoensap by en laat prut tot die sous begin verdik.
  3. Roer die konfyt by tot gesmelt en voeg die pynappelstukke, piesangs, appels en sultanas by. Verhit dit tot kookpunt en laat prut tot die vrugte gaar en sag is en die sous effens verdik het. Geur na smaak.

Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Spogresepte, Suid-Afrikaanse Vroue-landbou-unie.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Jan ·

Man wragtag Lekker daardie. Jy kan die sousie self ‘n Lang ene maak! Of in winter hom ‘n Kaap malaise soppie maak met dumplings.

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.