Soorte resepte:

[Resep] Ma Cielie se perskeblatjang

(Foto: Lapa)

Geen blatjang wat ’n mens in die winkels koop is so lekker soos tuisgemaakte blatjang nie.

Hannetjie Joubert skryf: “Hierdie is my ma se blatjangresep waarmee ons grootgeword het. Ek het besluit om die mates aan te gee presies soos sy dit vir my gegee het.”

Lewer ± 1 kg

Bestanddele

  • 2 borde (± 1 kg) geelperskesnippers
  • 1 bord uieskyfies (± 500 g)
  • 3 koppies witasyn (750 ml)
  • 2 teelepels borrie (10 ml)
  • 3 teelepels fyn koljander (15 ml)
  • 4 teelepels kerriepoeier (20 ml)
  • 2 klein brandrissies, ontpit en gekap
  • 2 koppies suiker (500 ml)
  • 1 teelepel heel piment (5 ml)
  • 1 teelepel gemaalde gemmer (5 ml)
  • 1 teelepel sout (5 ml)

Metode

  1. Kook alles saam tot dit begin dik word – ongeveer 2 ure.
  2. Skep dit in gesteriliseerde bottels en verseël.

Bron: Bottel & gebruik

Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Koolstoof

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.