Geen blatjang wat ’n mens in die winkels koop is so lekker soos tuisgemaakte blatjang nie.
Hannetjie Joubert skryf: “Hierdie is my ma se blatjangresep waarmee ons grootgeword het. Ek het besluit om die mates aan te gee presies soos sy dit vir my gegee het.”
Lewer ± 1 kg
Bestanddele
- 2 borde (± 1 kg) geelperskesnippers
- 1 bord uieskyfies (± 500 g)
- 3 koppies witasyn (750 ml)
- 2 teelepels borrie (10 ml)
- 3 teelepels fyn koljander (15 ml)
- 4 teelepels kerriepoeier (20 ml)
- 2 klein brandrissies, ontpit en gekap
- 2 koppies suiker (500 ml)
- 1 teelepel heel piment (5 ml)
- 1 teelepel gemaalde gemmer (5 ml)
- 1 teelepel sout (5 ml)
Metode
- Kook alles saam tot dit begin dik word – ongeveer 2 ure.
- Skep dit in gesteriliseerde bottels en verseël.
Bron: Bottel & gebruik
Uitgewer: Lapa
Wat is Piment… is dit “Allspice”
Ja dit is Allspice