Die gewildheid van hierdie gereg is sekerlik daaraan toe te skryf dat ʼn mens dit as ʼn slaai én as ʼn bykos kan voorsit. Wanneer groenbone goedkoop is, kan jy ʼn hoeveelheid inmaak en vir die wis en die onwis op die rak gereed hou. Mev. E. du Preez van Port Elizabeth sê sy gebruik sommer die bevrore groenbone wat ʼn mens in die supermark koop.
Bestanddele:
Boontjieslaai
- 1 kg fyngesnipperde groenbone
- 2 groot uie, gekap
Mosterdsous
- 25 g (50 ml) mielieblom
- 375 ml witasyn
- 200 g (250 ml) suiker
- 25 ml mosterdpoeier
- 25 ml matige kerriepoeier
- 10 ml sout
Metode:
- Kook die groenbone en uie saam in kookwater net tot sag en dreineer.
- Meng die mielieblom met ʼn bietjie van die asyn tot ʼn pasta.
- Verhit die res van die asyn, suiker, mosterd- en kerriepoeier in ʼn groot kastrol tot kookpunt. Voeg die sout by.
- Roer die aangemaakte mielieblom by en meng. Voeg die bone-en-uiemengsel by, roer en verhit tot kookpunt.
- Kook 15 minute lank oor lae hitte. Skep die warm mosterdbone in gesteriliseerde flesse, sit die deksels op en verseël.
Bron: Huisgenoot Wenresepte 2
Uitgewer: Human & Rousseau