Soorte resepte:

[Resep] Ongekookte marinades

marinade

Ongekookte marinades. Foto: Bottel en Gebruik.

Heerlike en vinnige marinades vir ʼn verskeidenheid vis en vleis.

Spesery-jogurtmarinade

  • Lewer ± 500 ml
  • Vir hoender, varkvleis, vis en garnale

Bestanddele:

  • 500 ml ongegeurde jogurt
  • 10 ml koljandersaad, gerooster en fyn gestamp
  • 10 ml komynsaad, gerooster en fyn gestamp
  • 6 knoffelhuisies, gekneus
  • 2 lourierblare
  • 1 ui, gekap
  • 5 ml vars gemmer, gerasper
  • 5 ml borrie
  • 5 ml paprika

Metode:

  1. Verwerk alles saam in ʼn voedselverwerker tot glad.

Witwynmarinade

  • Lewer ± 600 ml
  • Vir vis of witvleis

Bestanddele:

  • 500 ml droë witwyn
  • 50 ml suurlemoensap
  • 100 ml olie
  • 100 ml heuning
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 3 lourierblare
  • 25 ml vars, gekapte basiliekruid

Metode:

  1. Meng al die bestanddele. Giet dit in ʼn gesteriliseerde bottel, verseël en bêre dit in die yskas.
  2. Skud baie goed net voor gebruik. Dit kan tot twee maande in die yskas bewaar word.

Suurlemoen-en-kruie-marinade

  • Lewer ± 600 ml
  • Vir vis, hoender en lamsvleis

Bestanddele:

  • 250 ml suurlemoensap
  • 150 ml olie
  • 3 piekeluie, gekap
  • 5 ml gerasperde suurlemoenskil
  • 30 ml vars, gekapte suurlemoentiemie
  • 25 ml vars, gekapte gemengde kruie
  • 5 ml varsgemaalde swartpeper
  • 50 ml geelsuiker

Metode:

  1. Meng al die bestanddele. Giet dit in ʼn gesteriliseerde bottel, verseël en bêre dit in die yskas.
  2. Skud baie goed net voor gebruik. Dit kan tot twee maande in die yskas bewaar word.

Biermarinade

  • Lewer ± 500 ml
  • Vir bees en lamsvleis

Bestanddele:

  • 340 ml bier
  • 50 ml olie
  • 20 ml Worcestersous
  • 1 ui, gekap
  • 20 ml vars, gekapte oreganum
  • 5 knoffelhuisies, gekneus
  • 2 lourierblare

Metode:

  1. Meng al die bestanddele. Giet dit in ʼn gesteriliseerde bottel, verseël en bêre dit in die yskas.
  2. Skud baie goed net voor gebruik. Dit kan tot twee maande in die yskas bewaar word.

Bron: Bottel en gebruik
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Koolstoof

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

E.K. ·

Biermarinade: drink die bier, meng die res en gebruik! WL – ek wonder wie gaan jou humor snap – baaaie skerp haha!

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.