Soorte resepte:

[Resep] Romerige hoenderlewer met lemoensap

Foto: Pixabay.com

“Ek het een aand met hoenderlewer gesit en gewonder hoe ek dit ʼn bietjie anders kon voorsit vir vriende wat ʼn restaurant besit. Toe sien ek die lemoensap en room in die yskas. Ek het die gereg op pasta bedien. ʼn Klompie maande later was ek ʼn gas by hulle restaurant. Wat was my verbasing toe ek ‘Pasta Nicolaas’ te ete kry: My resep het groot aftrek gekry in die restaurant!” Só skryf Maroela Media-leser Nic Zwarts.

Bestanddele

Hoenderlewer:

  • 500 g skoon hoenderlewer
  • 250 ml vars lemoensap
  • speserye en kruie na smaak
  • sout en peper

Witsous:

  • 50-70 g botter of margarien
  • 80 g koringmeel
  • 300 ml vars melk
  • 250 ml vars room

Metode:

  1. Gaan die lewer na en verwyder die galblasies wat per ongeluk agtergebly het asook enige harde vliesies.
  2. Kook lewer gaar in lemoensap, kruie en speserye. Ek gebruik hoender-braaispesery, roosmaryn en kruinaeltjies. ʼn Knippie tiemie smaak ook goed.
  3. Maak die witsous soos jou ma (of pa) jou geleer het. Jy kan meer meel en botter gebruik vir ʼn dikker sous. Meng die room in die witsous in en kook nog ʼn bietjie af tot redelik dik.
  4. Meng lewer en witsous en dien op met roosterbrood of pasta.
  5. Bedien 2 tot 3 mense

Stuur vir ons jóú familieresep hier.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Koolstoof, Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie word ongelukkig tydelik gesluit tussen 22:00 en 06:00 op Vrydagaande, Saterdae, Sondae en Maandagoggende.

Jy kan steeds op Maroela Media se Facebook-blad en ander sosiale media saamgesels. Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.