Mev. Hettie Pool van Vredendal sê sedert sy hierdie resep by ’n vriendin gekry het, was sy nog nooit sonder die slaai nie. Dis louwarm of koud baie lekker by koue vleis of braaivleis. As klein uie onbekombaar is, gebruik grotes en halveer of sny hulle in kwarte.
Bestanddele
- 1,5 kg klein uie
- 150 g (250 ml) gebleikte sultanas
- 125 g (150 ml) suiker
- 250 ml witasyn
- 250 ml water
- 115 g (1 blikkie) tamatiepasta
- 50 ml sonneblomolie
- 2 ml sout
- knippie rooipeper
Metode
- Skil die uie. Plaas hulle in ’n groot vlekvryestaalkastrol.
- Voeg die sultanas, suiker, asyn, water, tamatiepasta, olie, sout en rooipeper by.
- Sit die kastroldeksel op en kook die mengsel 1 uur lank oor lae hitte.
- Haal die deksel af en kook verder tot die sous lekker dik is. (As jy haastig is, kan jy die sous verdik met ’n bietjie mielieblom wat met koue water aangemaak is.)
- Skep die warm uie in gesteriliseerde flesse en verseël.
Bron: Huisgenoot Wenresepte 2
Uitgewer: Human & Rousseau