Soorte resepte:

[Resep] Snoektert

Snoektert (Foto: Lapa-uitgewers)

Hierdie tert is só maklik, jy kan sommer jou oorskietsnoek van gisteraand gebruik!

Lewer 6-8 porsies

Bestanddele:

Kors

  • 1k (250 mℓ) koekmeel
  • 1k (250 mℓ) gerasperde goed beleë kaas
  • 1k (250 mℓ) gerasperde gevriesde botter
  • ʼn knippie paprika

Vulsel

  • 2 E (30mℓ) botter
  • 1 middelslag ui, gekap
  • 250 g gerookte snoek (grate verwyder en gepluis)
  • 2k (500 mℓ) gerasperde goed beleë kaas
  • 2 groot eiers
  • 1k (250 mℓ) room
  • 1 E (15 mℓ) Worcestersous
  • ½ t (2,5 mℓ) mosterdpoeier

Metode:

  1. Kors: Meng al die korsbestanddele goed saam en voer ʼn oondvaste tertbak daarmee uit.
  2. Voorverhit die oond tot 180°C.
  3. Vulsel: smelt botter in ʼn swaarboompan en braai die ui tot deurskynend. Laat dit afkoel.
  4. Meng die vis, kaas en uie goed saam en skep in die tertkors. Klits die eiers, room, Worcestersous en mosterd saam en giet dit oor die vis.
  5. Bak die tert vir 45 minute tot gaar en gestol.

 

  • Bron: Koljander, koljander so deur die Bosch
  • UitgewerLapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Koolstoof, Vis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae