Daar is niks soos ʼn smaaklike potjie op ʼn wintersdag nie…
Bestanddele:
- 40 ml olyfolie
- 1 kg skaapskenkels
- 500 ml kookwater
- helfte van ʼn groen, geel en rooi soetrissie, gekap
- 15 pekeluie
- 500 g klein worteltjies
- 250 g sampioene
- 500 g klein botterskorsies
- 300-400 g murgpampoentjies
- 300 g geel vlapampoentjies
- 1 handvol miniatuur mielies, aspersies en groenbone
- 15 ml sout
- 20 ml droë gemengde kruie
- 10 ml fyngedrukte knoffel
- 15 ml mosterdpoeier
- 10 ml witpeper
- 30 g bruinuiesoppoeier
- 30 g sampioenroomsoppoeier
- ½ blokkie skaapaftreksel
- 75 ml tamatiesous
- 60 ml blatjang
- 60 ml mayonnaise
- 300 g heel spinasie
- mielieblom soos nodig
Metode:
- Verhit die olie en braai die vleis tot bruin. Voeg kookwater by om te verhoed dat dit vassit.
- Voeg soetrissies by. Voeg al die groente heel by behalwe die spinasie. Begin met die groente wat die langste neem om gaar te word en eindig by dié wat vinnig gaar word.
- Strooi al die geurmiddels en soppoeier bo-oor die groente. Meng die aftreksel, tamatiesous, blatjang en mayonnaise met ʼn bietjie water en giet dit oor die groente.
- Plaas die heel spinasieblare bo-op sodat die deksel van die pot die blare vasdruk op die groente.
- Wanneer die wortels gaar is, is die pot reg.
- Voeg die mielieblom, gemeng met koue water by en prut totdat die sous die verlangde dikte is.
- Sit met bruinrys voor.
- Bron: Potjiekos: Lekker & vinnig
- Uitgewer: Lapa
Heerlik, dankie Maroela.
Ek kry dit nie altyd reg nie. Een dag sal my potjie 100% wees en n ander dag n vlop al gebruik ek dieselfde manier soos altyd. Ek sal bietjie hierdie manier gebruik en kyk.
Sjoe dit lyk baie lekker. Dit kan werk hierdie winter. Dankie vir die resep.