Jy sal nooit weer ander resepte nodig kry om ʼn heerlike versiersel te maak nie. Kyk net hoe baie opsies het dié resep.
Botterversiersel
Bestanddele:
- 100 g sagte botter of margarien
- 500 ml (250 g) versiersuiker, gesif
- 10 ml vanieljegeursel
- sowat 30 ml melk
Metode:
- Klop botter en versiersuiker saam tot romerig. Voeg geursel by, en net genoeg melk om tot glad en smeerbaar te meng.
- Smeer die helfte van die versiersel tussen die lae en die res bo-op die koek.
Karamelversiersel
Bestanddele:
- 60 g sagte botter of margarien
- 45 ml karamel-bruinsuiker
- 30 ml karamel- of gouestroop
- 375 ml (200 g) versiersuiker, gesif
- 5 ml karamelgeursel
- sowat 30 ml melk
Metode:
- Smelt botter, suiker en stroop saam. Voeg versiersuiker en geursel by, en net genoeg melk om tot glad en smeerbaar te meng.
- Smeer die helfte van die versiersel tussen die lae en die res bo-op die koek.
Sjokolade-botterversiersel
Bestanddele:
- 100 g sagte botter of margarien
- 500 ml (250 g) versiersuiker, gesif
- 60 ml (25 g) kakaopoeier
- 30 ml warm water
- 5 ml vanieljegeursel
- sowat 30 ml melk
Metode:
- Klop botter en versiersuiker saam tot romerig. Meng kakaopoeier met warm water tot glad en voeg by versiersel.
- Voeg geursel by, en net genoeg melk om tot glad en smeerbaar te meng.
- Smeer die helfte van die versiersel tussen die lae en die res bo-op die koek.
Wenk: Wanneer sjokoladeversiersel gemaak word, meng kakaopoeier met ’n bietjie warm water tot glad om te voorkom dat klonte vorm.
Roomkaasversiersel
Bestanddele:
- 60 g sagte botter of margarien
- 625 ml (325 g) versiersuiker, gesif
- 100 g roomkaas
- 5 ml vanieljegeursel
- 5 ml gerasperde suurlemoenskil (opsioneel)
Metode:
- Klop botter en versiersuiker saam tot romerig. Voeg roomkaas, geursel en suurlemoenskil by en klop liggies tot glad en smeerbaar.
- Moenie te veeI meng nie. Smeer op koek.
Grenadellaversiersel
Bestanddele:
- 30 ml sagte botter of margarien
- 625 ml (325 g) versiersuiker, gesif
- 115 g (1 blikkie) grenadellamoes
Metode:
- Klop botter en versiersuiker saam tot romerig. Voeg grenadellamoes by en meng tot glad en smeerbaar.
- Smeer die helfte van die versiersel tussen die lae en die res bo-op die koek.
Sitrusversiersel
Bestanddele:
- 60 g sagte botter of margarien
- 500 ml (250 g) versiersuiker, gesif
- 5 ml gerasperde suurlemoen- of lemoenskil
- 45 ml vars suurlemoen- of lemoensap
Metode:
- Klop botter en versiersuiker saam tot romerig. Voeg die skil by en net genoeg suurlemoen- of lemoensap om tot glad en smeerbaar te meng.
- Smeer die helfte van die versiersel tussen die lae en die res bo-op die koek.
Glansversiersel
Bestanddele:
- 250 ml (130 g) versiersuiker
- sowat 30 ml warm water
- 2 ml vanieljegeursel of vars suurlemoensap
- paar druppels voedselkleursel
Metode:
- Sif versiersuiker en voeg net genoeg water by om tot glad en loperig te meng. Voeg geursel of sap en kleursel by.
- Giet versiersel oor bokant van koek en laat staan om te set.
Bron: Die Uitsonderlike Snowflake Verameling
Uitgewer: Random House Struik