Heerlik en vinnig!
Lewer ongeveer 20 balletjies
Bestanddele
- 125 g (¼ blok) Clover Farmstyle-botter
- 250 g (1 pakkie) dadels, ontpit en fyn gekap
- 385 g (1 blik) Clover-kondensmelk
- 180 g pekanneute, grof gekap
- 100 g (½ pakkie) Mariebeskuitjies, fyn gedruk
- 1 eier, geklits
- 375 ml (1 k) fyn klapper om in te rol
Metode
- Smelt die botter en dadels saam in ’n kastrol oor lae hitte tot die dadels sag is.
- Verhit die kondensmelk in ’n kastrol en laat dit vir 7 minute (vandat dit begin borreltjies maak) kook totdat dit taai begin word. Verwyder van hitte.
- Klits die eier tot gemeng en roer dit vinnig by die warm kondensmelkmengsel in. Roer ook die dadelmengsel, die Mariebeskuitjies en neute by.
- Laat dit bietjie afkoel tot hanteerbaar.
- Skep teelepels vol van die beslag en rol dit in balletjies.
- Plaas die klapper in ʼn bord en rol die balletjies daarin tot goed bedek met klapper.
- Berg in die yskas vir tien dae.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa
Dit klink some yummy!
Maroela Media; my kommentaar van vroeër is nie geplaas nie en is ook geïgnoreer. Punt 4. en 5. by ‘Metode’ is onvolledig.