Dadelblokkies soos jou ouma dit gemaak het!
Lewer ongeveer 60 blokkies
Bestanddele
- 1 kg (4 k) suiker
- 187 ml (¾ k) melk
- 125 g (¼ blok) botter
- 250 g (1 pakkie) dadels, fyngekap
- 250 ml (1 k) klapper
- 60 ml (4 e) gouestroop
- knippie sout
- 5 ml (1 t) vanieljegeursel
- 1 ekstragroot eier
- 625 ml (2½ k) Rice Krispies
- 500 ml (2 k) ekstra klapper
Metode
- Verhit suiker, melk, botter en dadels in kastrol tot kookpunt. Roer gereeld.
- Laat 10 minute kook. Roer dikwels.
- Roer klapper, gouestroop, sout en vanieljegeursel by en laat nog 5 minute kook.
- Verwyder kastrol van hitte en roer eier vinnig by. Roer Rice Krispies
- Druk mengsel in gesmeerde bak vas.
- Plaas in yskas om te stol. Sny in blokkies.
Rol blokkies in klapper en bêre in lugdigte houer.
Bron: Vinnig en maklik. Resepte uit Vrouekeur 3
Uitgewer: Lapa
Die hoeveelheid suiker is verwarrend. Kan julle regstel asseblief?
Dagsê Elbie
Dankie vir jou kommentaar. Ons vra om verskoning vir die verwarring. Die berig is reeds gewysig.
Groetnis
Tania nms Maroela Media
Kan dit reg wees? 4 koppies suiker al die ander resepte wat ek sien is ‘n half koppie strooisuiker of een koppie suiker.
Dagsê AP,
Dankie vir jou kommentaar. Dit is sowaar reg, dit is die hoeveelheid wat deur die resepteboek verskaf word.
Groetnis
Janie nms. Maroela Media