Carolyn Trollope, Rynfield
Lewer 4 porsies
Bestanddele:
Sjokolademousse
- 180 g donkersjokolade, grof gekap
- 125 ml dik, vars room
- 1 eier, geskei
- 30 ml strooisuiker
Lemoenmousse
- 125 ml dik, vars room
- 30 ml strooisuiker
- skil van 1 lemoen
- 60 ml lemoensap
- 2 eierwitte
Metode:
Sjokolademousse
- Meng die donkersjokolade en room in ‘n kastrol en verhit, maar moenie laat kook nie.
- Roer tot glad.
- Verwyder van hitte en klits die eiergeel by. Giet in ‘n mediumgroot bak en hou eenkant.
- Klits die eierwit en strooisuiker in ‘n klein bak met ‘n elektriese klitser totdat die suiker opgelos is.
- Vou die eierwitmengsel liggies in die sjokolademengsel in. Plaas vir ten minste 3 ure in die yskas.
Lemoenmousse
- Klits die room, strooisuiker en die helfte van die lemoenskil in ‘n groot bak totdat dit begin verdik.
- Voeg die lemoensap by en klits totdat dit ietwat dikker is.
- Klits die eierwitte in ‘n mediumgroot bak totdat dit sagte punte vorm.
- Vou dit in die lemoenmengsel in.
- Gebruik 4 mooi glase en plaas die sjokolade- en lemoenmousse in lae daarin.
- Begin in met die sjokalademousse. Rond af met ekstra lemoenskil.
Bron: Leserskring spogresepte
Uitgewer: Human & Rousseau