ʼn Perske is reeds ʼn lekker ding. Rooster ʼn perske egter volgens dié resep en dit word ʼn meesterstuk!
4 porsies
Bestanddele
- 6 perskes, gehalveer en pitte verwyder
- ¼ k (55 g) bruinsuiker
- 2 e (30 g) Clover Mooi River- botter, in blokkies gesny
- fyngerasperde skil en sap van 1 lemoen
AFRONDING
- 3 e ( 45 ml) gevlokte amandels, gerooster
- 125 ml Clover-room, styf geklits saam met 2 t (10 ml) versiersuiker
- 1 t (5 ml) lemoenbloeiselwater (opsioneel)
Metode
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Plaas die perskehalwes met gesnyde kante na bo in ʼn klein oondbak. Strooi die suiker oor, stip met die botter en strooi die lemoenskil oor.
- Giet die lemoensap oor die perskes en bak vir 15 tot 20 minute of tot die perskes sag is.
- Strooi die amandels oor die perskes en sit met geklitste room voor.
Bron: Gunsteling Poedings
Uitgewer: Lapa
Dit klink nou…njummie !!
Waar de os kry mens lemoenbloeiselwater?
Lyk heerlik maar perskes is mos ‘n SOMER vrug mense…. Plaas lekker winterpoedings!
Winterpoeding. Japie se gunsteling in die Kook en Geniet. Baie lekker en maklik om te maak, as jy van lemoene hou.